2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2011. január 7., péntek

Csángók




Riogatják a csángókat a román tanfelügyelők, meg a szintén román ajkú katolikus papok.

Ha emlékeim nem csalnak, Románia és Szlovákia is tagja a fenenagy demokráciában megellett összeurópai tömörülésnek. Milyen furcsa fintora a Sorosnak, hogy pont ezekben a krumpliköztársaságokban nyomorgatják az emberi jogokat. Előszeretettel a magyart. A labda már nagyon régóta a magyar külpolitika zöld asztalánál pattog, de ott egy ideig csak Kinga asszony hajsütővasa és melírtubusa, meg igazmondó tükrének szilánkjai csillogtak, a tehetség, rátermettség nem. Ahogy nyolc hosszú éven keresztül tudományos-fantasztikumot műveltek a nemzetpolitikából, az Asimovnak is tetszene. Kádár meglévő térde egy ideje már ezen mosolyog a kriptában, Csau és Tiso mésszel nyakonlöttyintett szellemével együtt.

És miért nem lehet megregulázni a román papságot?

Ez a vatikáni kapcsolat?
Vissza kell sóhajtoznunk a Mohács előtti időket, amikor egy magyar embernek, a pápai trón máig egyetlen magyar várományosának még szava (és komoly esélye is) volt az egyetemes egyház politikájának alakításában?

Próbálnának hasonló módon packázni a flamand katolikusokkal, vagy az északír protestánsokkal! Már néznénk is az esti hírekben a "barátságtalan gesztusokat". Utcai tüntetések, diplomáciai anyázások közepette.

Nincsenek megjegyzések: