2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2014. május 14., szerda

Pósa Károly: NYÍLT LEVÉL EGY HÜLYÉNEK



Mottó: Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!


Bocsánatot kérek – no, nem tőled, hanem - az igazi hülyéktől!
Azoktól, akik most netán magukra fogják venni meglehetősen barátságtalan mondandómat. Ugyanis nekem nem az elmebetegekkel lenne bajom, az orvosilag igazolt szegény hülyékkel, a bezárt, kótyagos eszűekkel, a pszichiátrián kallódó szerencsétlenekkel. Hanem azzal a rosszindulattal, ami te képviselsz, ugyan olyan kóros tünetként az elmeorvosi szaklapokba kívánkozón, mint a szorongás, a mániákusok hóbortja, vagy a szerepzavarban szenvedő betegek viselt dolgai. Megannyi skizofrén. De míg előbbiek inkább segítségre, gyógykezelésre, és legfőképpen jóindulatra szoruló beteg embereknek tekinthetők, addig te, névtelenségbe burkolózó, kicsinyes, sötét lelkű gazember - joggal érdemled ki a megvetésemet!
Te vagy ugyanis az a hülye, aki fölmászott a weboldalamra – azt hiszem szaknyelven trollnak nevezik az ilyenféle szar alakokat -, és végigszánkázva a bejegyzéseimet mindhez odarondítottál egy-egy elmarasztaló szignót.
Ne legyen félreértés: elviselem a kritikát.
Igaz, nehezen – de elviselem, és az általam működtetett blogon ennek hangot is adok, amikor kérem a látogatók véleményét. S mint olyan az ítélettel akkor is meg szoktam békülni, ha netán negatív verdiktet tartalmaz. Természetesen nem örülök neki – hazudik, aki azt állítja, hogy a munkáját ért bírálat nem piszkálja az önérzetét -, de ezzel együtt az ilyesmit respektálni szoktam. Amikor kell, vitázok az illetővel. Próbálom meggyőzni. Ha nem megy, magamba nézek és megemésztem az ő érveit. Aztán legjobb belátásom szerint javítok, vagy hagyom a fenébe az egészet. Az alkotás ugyanis erősen szubjektív dolog. Más gusztusa miatt a saját ízlésemet nem fogom revideálni. 
Viszont az alattomos szurkálódás bosszant.
Mert a weblap működtetőjeként a statisztikákban látom, hogy el sem olvastad a bejegyzéseket, pusztán gyűlöletből, trógerságból vagy a rosseb se tudja milyen, a beteg lelkedből eredő undokságból kattintgattál a „nem tetszik”-re, amit - az ítélet élét enyhítendő -, viccesen „lófütty”-ként tüntettem föl, amikor létrehoztam az oldalt.
Ráadásul lusta féreg is vagy, mert az első oldal után már a többi bejegyzés (le)minősítésére nem futotta az erődből. Vagy meghaladja a szellemi kapacitásodat tovább lapozni? Esetleg ráuntál? Tudod, szegény hülye felebarátom, a kapukon becsengetni és elfutni is csak addig érdekes, míg néha kijön valaki, és rázza utánad az öklét. Fölemelő érzés lehet a magadfajtának. Kielégülni egy lámpaoszlop mögött, utcasarkon visszaleskelődni, látni mások bosszúságát, ahogy sikerült belerondítanod az életükbe. Kis zavart okoztál, és rögtön valakinek érzed magad, ugye? Mondd, ilyenkor a jobb- vagy a balkezeddel markolászod magad a lágyékod tájékán?
Légy boldog tőle. Éltessen a tudat, hogy szórakoztatni tudsz, tőled nagyságrendekkel különb embereket!

Pósa Károly

Nincsenek megjegyzések: